Close Menu
Radiator van glas en verwarmde spiegel
Waarom AA Glas?
  • 500 m2 showroom, grootste glasshowroom van Nederland
  • Snelle levertijden
  • Vrijblijvend advies en offerte
  • Hoogste kwaliteit
  • Veilig en betrouwbaar al sinds 1953
  • Eigen vakkundige monteurs VCA gecertificeerd
  • AA Glas is ISO 9001 gecertificeerd
4/5 sterren, gebaseerd op
649 beoordelingen

Radiator van glas en verwarmde spiegel

22 October 2014

Of de radiator nu in de woon- of badkamer is geïnstalleerd en ook al heb je een prachtige design radiator, het is en blijft een in het oog springend object. Nu hebben ontwerpers iets moois bedacht. Onzichtbaar verhuld in een ander object zijn er radiatoren van glas en verwarmde spiegels ontwikkeld.

De radiator van glas

Radiatoren van glas zijn er in vele vormen en maten te krijgen, van praktisch onzichtbaar tot verweven in het interieur met de aanwezige kleuren. Voor een hoog raam maakte men vroeger om het zicht niet te belemmeren een convectorput. Een convectorput is een onsmakelijke broedplaats van stof en vuil dat bij verwarmen door de ruimte wordt gestuwd. Bovendien is het reinigen van een convectorput een bijna onmogelijke opgave.

Glazen radiator

Gelukkig is het nu mogelijk om gemakkelijk te reinigen en hygiënische transparante radiatoren van glas voor het raam te plaatsen. Wilt u helemaal niets voor het raam plaatsen, dan kan de glazen radiator aan de wand worden gehangen en uitgevoerd worden met een afbeelding zoals een foto of een kunstwerk, zodat de radiator van glas een driedubbele functie heeft: hij verwarmd, doet dienst als schilderij en is onherkenbaar als radiator. Enige voorwaarde voor een radiator van glas is dat er elektriciteit in de ruimte aanwezig is.

Verwarmde spiegel

Lange tijd was de handdoekradiator de trend in elke badkamer, maar zoals eerder gezegd een radiator blijft een in het oog springend ding. Het neemt het grote stuk badkamerwand in beslag, waar net die kostbare tegels op waren geplaatst. Zonde! Bovendien, hoe groter de badkamer des te groter de handdoekradiator moet zijn om de ruimte voldoende te kunnen verwarmen.

Verwarmde spiegel en radiatoren van glas

Maar, er is goed nieuws! Die handdoekradiator kan weg. U kunt in plaats daarvan een verwarmde spiegel plaatsen. Een badkamer zonder spiegel is not done; elke badkamer heeft een spiegel, dus waarom dan niet een verwarmde spiegel? De verwarmde spiegel heeft niet alleen als voordeel dat hij de badkamerruimte verwarmd, maar ook dat de spiegel niet beslaat met condens.