Close Menu
4-seizoenenglas
Waarom AA Glas?
  • 500 m2 showroom, grootste glasshowroom van Nederland
  • Snelle levertijden
  • Vrijblijvend advies en offerte
  • Hoogste kwaliteit
  • Veilig en betrouwbaar al sinds 1953
  • Eigen vakkundige monteurs VCA gecertificeerd
  • AA Glas is ISO 9001 gecertificeerd
4/5 sterren, gebaseerd op
649 beoordelingen

4-seizoenenglas

6 October 2014

Vierseizoenenglas of 4-seizoenenglas werkt eigenlijk net als zonwerend glas. Het speciale thermisch dubbele isolatieglas is een type HR-glas dat door toepassing van een speciale coating in de zomer de zon weert en in de winter de warmte binnenhoudt.

Wat doet 4-seizoenenglas precies?

De speciale coating die aan weerszijden van het 4-seizoenenglas is aangebracht zorgt ervoor dat in de zomer de felle zon wordt weerkaatst. De hitte van de zon krijgt dus niet de kans om binnen te dringen in de woon- of werkruimte. In de winter werkt het 4-seizoenenglas precies andersom. Het 4-seizoenenglas kaatst de warmte aan de binnenzijde weer terug in de woon- of werkruimte. Hierdoor bespaart men in de zomer op de energiekosten die anders verspild zouden worden aan de airconditioning en in de winter bespaard men vanzelfsprekend op de stookkosten. Met 4-seizoenenglas reduceert het energieverbruik dus fors met als positief gevolg een fikse reductie op de uitstoot van broeikasgassen. 4-seizoenenglas is daarom een duurzaam en milieuvriendelijk product.

Waar kan 4-seizoenenglas worden toegepast?

4-seizoenenglas kan worden toegepast in serres, veranda’s, ramen, deuren, lichtstraten, glazen daken, schuifpuien en in kantoorgebouwen.

Wat is er nog meer mogelijk met 4-seizoenenglas?

Het is ook mogelijk om in 4-seizoenenglas kruisroeden, Wiener sprossen en zelfreinigend glas te plaatsen. De kruisroeden zijn van aluminium gemaakt en worden tussen het dubbele glas in geplaatst. Op deze manier wordt de traditionele roede optisch nagebootst. Aan de buitenkant is het glasoppervlak glad, waardoor het 4-seizoenenglas gemakkelijk te reinigen is.

Bij Wiener sprossen wordt er een aluminium vlakverdeling gemaakt tussen het dubbele glas waarna er aan de buitenkant ter hoogte van de aluminium vlakverdeling op het glas de roeden of glaslatten worden geplakt. Hiermee krijgt het raam een meer traditioneel uiterlijk doordat deze roeden een 3D-effect geven. Echter is het wel zo dat ramen lappen met deze vlakverdeling meer tijd en werk in beslag zal nemen. Misschien een goede reden om in deze combinatie voor zelfreinigend glas te kiezen?